søndag 11. april 2010

Klar for badesesongen!

Idag har vi montert badeplattform!

Relativt greit, i grunnen. I akterlugaren er det en stor finerplate som står presset mot hekken. For å få av denne må du skru opp de 2 listene i taket, samt løsne litt på plate som er på en av sidene. Akterplaten er presset på plass av disse, samt 4 pynte-muttere som tilhører den originale badestigen. På innsiden sitter det ytterligere 2 muttere som faktisk holder den originale badestigen på plass.

Akterplaten lirkes vekk, og da er det en kurant sak å skru av den originale badestigen. Vi beholdt boltene og satte de inn igjen etter å fjernet badestigen. Alternativt er jo å tette igjen hullene med epoxy og finne noe å dekke over hullene i akterplaten.

Derette var det tid for å montere plattformen. Vi brukte stropper for å henge opp plattformen og finne ut hvor vi ville ha den. Deretter merket vi hullene og satte igang med å borre.Når alt var på plass, etter tetting med Sikaflex, var den klar for en belastningsprøve. Både Tore og jeg er jo ikke akkurat fjærvektere, så det var en grei test. Hekken på en Maxi 95 er forsterket med glassfiber der den gamle badestigen sitter, men ikke der hvor vi laget nye hull for badeplattformen. Så det ga litt etter, men ikke verre enn at det burde holde.

Men for sikkerhets skyld kommer vi til å forsterke med et par tynne plater på innsiden for å fordele belastningen mer. Jeg har hørt at enkelte bruker vannfast finèr, men dette bygger såpass ut at man da må skaffe lengre bolter.
Vi monterte plattformen relativt høyt - 45 cm over vannlinjen. Den kan settes helt ned til ca. 30 cm over vannlinjen, men da må man anskaffe et ekstra trinn som man fester litt lenger opp. Av bildene hos Båtsystem virker det som at det går an å få tak i et mellomtrinn som passer til de hullene som er etter den originale stigen.

Produktnummer for badeplattform: PT10035
I tillegg må man montere en stige som man trekker ut fra undersiden. Vi valgte en lang variant: BKT73. Denne kan også fåes med teak i stigtrinnene.

Kjøpt på SeaSea i Bærum. Sjekket priser mot diverse butikker i Sverige, og det er ingenting å hente på pris, selv med en kurs på ca 82 mot norske kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar